Linie 596, (Gebouw La Baronne) 7325 DZ Apeldoorn
055 76 00 660
info@lmt-advocaten.nl

Kinderen & Scheiding

Kinderen & Scheiding

Kantoor Bosma Ter Linden heeft samen met de Apeldoornse VFAS- advocaten – scheidingsmediators op 16 april 2018 actief deelgenomen aan een symposium over Kinderen en Scheiding georganiseerd door de gemeente Apeldoorn, afdeling Jeugd.

Met ketenpartners zoals Centrum voor jeugd en gezin, Pactum jeugd-en opvoedhulp, maatschappelijk werk Stimenz, Veilig Thuis, Bureau Lindenhout, KIES-coaches, BOR Humanitas en de Raad voor de kinderbescherming werd het belang besproken van kinderen in scheidingssituaties.

Hoe kunnen we als betrokken professionals kinderen en ouders zo goed mogelijk ondersteunen tijdens en na een (echt)scheiding?
Op welke manier kan de samenwerking met ouders en ketenpartners beter?

Op de informatiemarkt kon contact gelegd worden tussen de verschillende professionals die in hun werk te maken hebben met gezinnen en kinderen in scheiding situaties. Jong volwassenen van Villa Pinedo waren ook in workshops aanwezig om hun ervaringsverhalen te delen: waar hadden zij als kinderen in scheiding behoefte aan en waarom werden zij niet gehoord?

Overduidelijk bleek dat basisschool of voortgezet onderwijs een belangrijke pijler is in het bestaan van kinderen en hopelijk door school, mentor of docent signalen van kinderen worden opgevangen, en met behulp van schoolmaatschappelijk werk of een KIES-coach kinderen gehoord worden.

Daarnaast kwam naar voren dat ouders in een scheidingsproces ook veel baat kunnen hebben bij een deskundige advocaat-mediator die ouders bewust maken van de impact van hun scheiding op de kinderen. De mediators kunnen de ouders aanspreken op hun gedrag en en zo nodig doorverwijzen naar hulpverlening, maar ook aangeven dat de kinderen bij de mediator ook hun verhaal mogen doen.

Namens de VFAS konden we ook benadrukken dat wanneer mediation niet tot de mogelijkheden behoort, we als deskundige familierechtadvocaten direct het overleg zoeken met een collega, om vanuit harmoniemodel tot afwikkeling van de scheiding te komen, te de-escaleren, om zo een vechtscheiding te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: