Linie 596, (Gebouw La Baronne) 7325 DZ Apeldoorn
055 76 00 660
info@lmt-advocaten.nl

Mediation

Mediation

Samen scheiden is samen afspraken maken over de afwikkeling van uw scheiding. Samen blijft u verantwoordelijk voor de inhoud van de gekozen oplossingen. Als mediator informeert Samantha beide partijen en faciliteert zij het proces. Als lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en als MfN-registermediator is zij ervan overtuigd dat oplossingen buiten de rechter om vaak het langst leven, het minst kosten en de meeste toekomst hebben.


Als u met uw partner voor scheidingsbemiddeling of mediation kiest, probeert u samen in een aantal gesprekken afspraken te maken over de gevolgen van de (echt) scheiding.
De advocaat-mediator begeleidt u daarbij niet alleen juridisch, maar ook op relationeel en emotioneel gebied.
De scheidingsmediator bewaakt de belangen van beide partners en let daarnaast op het belang van de kinderen.


Wat de advocaat-mediator onderscheidt van mediators zonder een juridische achtergrond is, dat wij niet alleen zijn opgeleid om het mediationproces op deskundige wijze te begeleiden, maar dat wij ook de juridische informatie kunnen en moeten geven, die nodig is voor het maken van goede afspraken.
Als lid van de vFAS en MfN ben ik ervan overtuigd dat oplossingen buiten de rechter om vaak het langst leven, het minst kosten en de meeste toekomst hebben.


Als er overeenstemming wordt bereikt over de gevolgen van de (echt)scheiding wordt er een echtscheidingsconvenant opgesteld. Als er kinderen zijn is een belangrijk onderdeel van dit echtscheidingsconvenant een ouderschapsplan. Deze stukken worden samen met het gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding, door de advocaat-scheidingsmediator ingediend bij de rechtbank.

Contact